Skip to content

23/09/2019 Nieuws

Total tekent partnership met Veilig Verkeer Nederland

 

Donderdag 12 september hebben Veilig Verkeer Nederland (VVN) en Total in Nederland een driejarig samenwerkingsverband getekend.  Zij gaan samenwerken op het gebied van ‘Dode Hoek’ informatie en opleiding.

 

Dit werd gedaan door Olivier van Parys namens de filialen M&S, E&P en GR&P en Evert-Jan Hulshof, directeur van VVN.

Total in Nederland en VVN zullen de komende jaren samenwerken aan twee hoofdprojecten:

1. Verdere ontwikkeling van de augmented reality-applicatie ‘Uit de hoek’
2. Verspreiding naar scholen van het boek ‘Ontsnapt uit de dode hoek’ van de beroemde Nederlandse kinderboekenschrijver Paul van Loon, bekend van zijn boeken Griezelbus, Dolfje Weerwolfje etc.

De ondertekeningsceremonie vond plaats op de school ‘Het Volle Leven’ in Scheveningen, waar de schrijver Paul van Loon aanwezig was met zijn beroemde ‘Griezelbus’.

Het belang van verkeersveiligheid en educatie en informatie over de dode hoek heeft ook de aandacht van de Nederlandse politiek. De minister van Infrastructuur en Waterstaat, Cora van Nieuwenhuizen, was ook aanwezig op de school om de jaarlijkse VVN-campagne 'De Scholen zijn weer begonnen' te starten. Deze waarschuwt bestuurders waarschuwt voor de vele schoolkinderen in het verkeer na een relatief rustige vakantieperiode.
 

Paul van Loon en Cora van Nieuwenhuizen lazen gezamenlijk de kinderen voor uit het boek en elk kind ontving daarna zijn eigen exemplaar.

Een persbericht over de overeenkomst tussen Total en VVN en het evenement van vanochtend zal later vandaag door VVN worden verspreid.